Kakaós narancsos puszedli
Hozzávalók:
A csokis krémhez:
|
|
Elkészítés:
Egy fazékban a kókuszolajat, az édesítőt, a kókusztejszínt, a mézet és a narancslevet összemelegítjük. De csak addig, míg a kókuszolaj és az édesítő teljesen felolvad, majd tegyük félre.
A száraz hozzávalókat egy tálban elvegyítjük egymással, majd a folyékony hozzávalókhoz adjuk és elkeverjük. Ilyenkor még nagyon folyós a massza, de ahogy hűl, úgy fog összeállni. Hagyjuk langyosra hűlni, ekkora már szilárdabb, majd folpackba csomagolva tegyük hűtőbe legalább 1-2 órára, de akár egész éjszakára is ott hagyhatjuk.
A tésztát gyúrjuk át kicsit, majd formázzunk belőle diónyi kis gombócokat, és a kezünkkel kicsit lapítsuk el.
Sorakoztassuk sütőpapíros tepsire, és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt süssük meg. Rácson hagyjuk kihűlni, közben készítsük el a csokis krémet.
A hozzávalókat keverjük csomómentesre, alacsony lángon kevergetve sűrítsük be majd hagyjuk kihűlni. Teáskanállal kenjünk mindegyik puszedli tetejére a krémből, hagyjuk megszikkadni. Megszórhatjuk reszelt csokival is.
Tipp / megjegyzés:
Bár kókuszos, de a sok fűszer és a kakaó miatt nem lehet érezni az ízén.