Kakaós palacsinta körte lekvárral és vanília sodóval
Hozzávalók:
A vanília sodóhoz:
|
|
Elkészítés:
A lisztet, a cukrot, a tojásokat, a sót, a szódavizet és a kakaót egykeverőtálba tesszük, és simára keverjük. Majd a tejjel és az olajjal csomómentesre keverjük. Forró serpenyőben kisütjük a palacsintákat. (ha a tésztába olajat teszünk, akkor a sütésnél a serpenyőt már nem szükséges olajozni)
Minden palacsintát megöltünk körte lekvárral, és batyu formára alakítjuk.
A vaníliasodóhoz a 2 tojássárgáját, 1 dl tejjel és a liszttel csomómentesre elkeverjük. A 4 dl tejet a vaníliás cukorral felforraljuk, majd hőkiegyenlítéssel lassan hozzákeverjük a tojássárgás keveréket. Folytonos kevergetéssel, közepes lángon sűrűre főzzük. Ha kész, hozzáadunk 1 dkg vajat.
A 2 tojásfehérjét a cukorral keményre felverjük, majd a forró sodóba keverjük. Tálalhatjuk melegen és hidegen egyaránt.
A palacsintákat a vanília sodóval tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!