Kakaós-túrós palacsinta tejszínes kakaós meggy öntettel
Hozzávalók:A palacsintához:
A töltelékhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A lisztet, a cukrot, a tojásokat, a kakaót a sót és a szódavizet keverőtálba tesszük, és simára keverjük. Hozzáadjuk a tejet és az olajat. Kisütjük a palacsintákat forró serpenyőben, pici olajon.
A túrót össze keverjük a tejföllel, a reszelt citrom héjjal, a porcukorral, majd megtöltjük a palacsintákat.
A vajat, a tejszínt, a kakaót, a rum aromát egy lábosba öntjük, és alapos keverés közben felforraljuk.Végül hozzá adjuk a rumaromát.
Tányérra öntjük az öntetet, a palacsintákat felszeleteljük, a kakaós öntetre tesszük a képen látható módon, és végül megszórjuk
a meggyel és fogyasztható is.
Egyszerű és mégis mutatós desszert. Palacsinta új formában