Kakaós-vaníliás kevert kuglóf
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A kuglófformát kivajazzuk, kilisztezzük. A sütőt 160fokra előmelegítjük. A tojásokat szétválasztjuk.
A puha vajat kikeverjük a tojások sárgájával, a vaníliás cukorral és a porcukorral.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, és apránként a vajas masszába keverjük. A 2 dl tejjel lazítunk rajta, majd beleforgatjuk a tojásfehérjéből vert kemény habot. A massza felét a kuglófformába öntjük, majd a tálban maradt második adag masszához hozzákeverjük a kakaóport. (én most ilyen világosra készítettem, de több kakaóval szép sötét színe lesz)
A kakaós masszát a formában lévő fehér masszára csurgatjuk, majd egy fakanál nyelével enyhén átkavarjuk, hogy szép márványos legyen.
Az előmelegített sütőben 50-60 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült e.
Pár percig a formában hagyjuk hűlni, majd egy rácsra borítjuk, és óvatosan leemeljük róla a formát.
Porcukorral megszórva, vagy olvasztott csokival bevonva kínáljuk.