Kakaós, vaníliás krémes sütemény
Hozzávalók:20×30 cm-es tepsihez A tésztához:
A vaníliás krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport. Alaposan összekeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot is.
Kivajazott, kilisztezett tepsibe töltjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.
A krémhez a pudingot a cukorral elkeverjük, felöntjük a tejjel és folyamatosan kevergetve megfőzzük, majd kihűtjük.
A habot közben felverjük, hozzáadjuk a habfixet, a vaníliás cukrot és a porcukrot is, majd, amikor a puding kihűlt, összedolgozzuk vele és a kihűlt piskótára simítjuk.
A habot keményre verjük, és a vaníliás krém tetején elosztjuk, és a süteményt fogyasztásig a hűtőben tároljuk. Csokoládéreszelékkel megszórva, felszeletelve kínáljuk.