Kakaós-vaníliás kuglóf
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá felverjük.
A sárgáját a porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a tejet és elkeverjük. Belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet, majd a végén beleforgatjuk a fehérjehabot. A massza 3/4 részét egy kivajazott, kilisztezett kuglófformába öntjük.
A maradék masszába belekeverjük a kakaóport és szintén a formába öntjük. Egy fakanál nyelével márványosra összekeverjük.
170 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük. (légkeverésen elég neki a 160 fok is)
Az első 30 percben a sütőt nem szabad kinyitni!
A formában hagyjuk 5 percig hűlni, majd tálra fordítjuk. Ha kihűlt, porcukorral meghintve kínáljuk.
Finom, szaftos márványos kuglóf ami másnapra sem szárad ki.