Kakaós-vaníliás rolád
Hozzávalók:A piskótához:
A krémhez:
|
|
Elkészítés:
A piskóta hozzávalóiból két lapot sütünk. 4 tojást szétválasztunk, majd a sárgákat kikeverjük 8 dkg cukorral, 2 ek. vízzel és 2 ek. olajjal. A 8 dkg liszthez hozzákeverünk 4 g sütőport és 1 cs. vaníliás cukrot, majd a sárgákhoz adjuk a lisztet és jól elkeverjük. A fehérjéket felverjük kemény habbá egy csipet sóval. A habot a lisztes masszához adjuk és óvatosan összeforgatjuk.
Egy 30×40 cm-es tepsit sütőpapírral béleljük, majd a masszát belesimítjuk. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Ha langyosra hűlt a lap feltekerjük, majd nedves konyharuhába tekerjük és így hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt leszedjük róla a papírt.
A maradék hozzávalókból sütünk egy másik lapot, majd azt is feltekerve hűtjük ki.
A krémhez a tejben felfőzzük a pudingport, majd belekeverjük a cukrot, vaníliás cukrot, amikor levettük a tűzről, majd kihűtjük. A margarint kihabosítjuk, majd a pudinghoz adjuk a kakaóporral együtt és jól kikeverjük.
Az egyik lapot megkenjük a krémmel, majd feltekerjük, a másik lapot is megkenjük a krémmel, majd folytatólagosan hozzátekerjük az előzőhöz. Így egy vastag tekercset kapunk. A rolád külsejét körbekenjük krémmel.
Pár órára hűtőbe tesszük, majd ujjnyi szeletekre vágva tálaljuk.