Főoldal / Levesek / Kakasleves sok zöldséggel cérnametélttel

Kakasleves sok zöldséggel cérnametélttel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kakasleves sok zöldséggel cérnametélttel

Kakasleves sok zöldséggel cérnametélttel

Hozzávalók:

  • kakas aprólék
  • 3 db sárgarépa
  • 2 db petrezselyem-
  • gyökér (fehérrépa) zöldjével
  • 1/2 karalábé levelével
  • 1/4 új-zeller levelével
  • 1 db nagyobb krumpli
  • 1 db kicsi kelkáposzta
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 1 db paradicsom
  • chili paprika
  • 1 db vörös hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • 2 db tyúkhúsleves kocka
  • cérnametélt
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A kakasnak csak a szárnyát, nyakát, máját, szívét, zúzáját és a farhátot (utóbbit darabokra szedem) használom fel.

A hagymákat, petrezselymet aprítom, a répákat félbe, harmadába, a karalábét, zellert, kelkáposztát félbe vágom. A paprikát, paradicsomot, krumplit (pucolás után), zellerlevelet, karalábélevelet darabolom.

A kakasaprólékot bő vízben felteszem főni, fűszerezem. Amikor felforrt leszedem a habját, majd hozzáadom a zöldségeket. Puhára főzöm.

Közben sós vízben megfőzöm a cérnametéltet.

Tálaláskor teszek a mélytányérba tésztát, rámerem a levest hússal, zöldségekkel, megint egy kevés tésztát, chilipaprikát, petrezselyem levelet.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére