Kakasleves sok zöldséggel cérnametélttel
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A kakasnak csak a szárnyát, nyakát, máját, szívét, zúzáját és a farhátot (utóbbit darabokra szedem) használom fel.
A hagymákat, petrezselymet aprítom, a répákat félbe, harmadába, a karalábét, zellert, kelkáposztát félbe vágom. A paprikát, paradicsomot, krumplit (pucolás után), zellerlevelet, karalábélevelet darabolom.
A kakasaprólékot bő vízben felteszem főni, fűszerezem. Amikor felforrt leszedem a habját, majd hozzáadom a zöldségeket. Puhára főzöm.
Közben sós vízben megfőzöm a cérnametéltet.
Tálaláskor teszek a mélytányérba tésztát, rámerem a levest hússal, zöldségekkel, megint egy kevés tésztát, chilipaprikát, petrezselyem levelet.