Kakaspörkölt
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A kakast gondosan megtisztítjuk, feldaraboljuk. A hagymát meghámozzuk és finomra aprítjuk. A paprikákat és a paradicsomot megmossuk, a paprikákat kicsumázzuk, a paradicsomot meghámozzuk és a paprikával együtt felkockázzuk.
A zsiradékon megdinszteljük a hagymát, rányomjuk a fokhagymát. Beletesszük a paprikát, paradicsomot, őrölt köményt és 8-10 percig pároljuk.
Az edényt lehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne a pirospaprikát és felöntjük 2 dl vízzel. Visszatesszük a tűzhelyre, beletesszük a húst, sózzuk, és rövid lében pároljuk.
Mikor a kakas puhulni kezd, ráöntjük a vörösbort és készre főzzük.
Galuskával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!