Káposztába ágyazott tejszínes kapros sertéscsülök
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Az előkészített római tálat kibéleljük a hajszálvékonyra szeletelt füstölt szalonnával /vagy baconnal/, és erre teszünk friss zellerlevelet.
A hagymát apróra vágjuk, üvegesre dinszteljük kevés zsiradékon, majd összekeverjük a fokhagymával, kaporral, fűszer paprikával, zöldpaprikával, piros arannyal, köménnyel és chayenne borssal. A káposztát vékonyra felszeleteljük, és a fűszeres hagymával elkeverjük.
a káposztából egy réteget leteszünk a tálba, majd vékonyra szeletelt kolbászt rakunk rá, erre megint káposzta, majd kolbász következik. Ebbe ágyazzuk a nyers vagy előre megfőzött füstölt- sertéscsülköt /szeletelve, kicsontozva/
Aláöntünk 1 dl tejszínt /főzős/ a füstölt csülök levét, és végül elsimítunk rajta 1 pohár tejfölt.
Tetejére rakjuk a két szelet bevagdosott kolozsvári szalonnát, és a szeletekre vágott paradicsomot.
Lefedve- ha nyers a csülök 1,5 óráig, ha előre megfőzött- 1 óráig sütjük 180 fokon.
Amikor kész a fedőt levesszük, öntünk még a tetejére tejfölt és megszórjuk finomra vágott friss kaporral.
Így tálaljuk puha kenyérrel, főtt krumplival vagy rizzsel.
Tipp / megjegyzés:
Alufóliával letakart tepsibe is elkészíthető.