Főoldal / Főzelékek / Káposztafőzelék

Káposztafőzelék

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Káposztafőzelék

Káposztafőzelék

Hozzávalók:

  • 1 db fejes káposzta
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 evőkanál zsír
  • 2 evőkanál lisz
  • 1 teáskanál őrölt kapor
  • 1 teáskanál őrölt köménymag
  • 1 evőkanál só
  • 4 evőkanál tejföl
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

2 liter, forrásban lévő vízbe öntjük a sót és az őrölt köményt.
1×1 cm–es kockákra vágott káposztát ebben a lében a kapor hozzáadásával, fedő alatt 40 perc alatt puhára főzzük.

A zsíron a lisztet zsemleszínűre pirítjuk és megdinszteljük benne az apróra vágott vöröshagymát.
Felengedjük 2 dl hideg vízzel,csomómentesre keverjük és belekeverjük a káposztába.

Tejföllel ízesítjük. Pár perc alatt összeforraljuk.

Feltétnek, saját zsírjára sütött, karikára vágott házikolbászt adhatunk hozzá.

Káposztafőzelék 5.00/5 (1 értékelés)


Szólj hozzá!

A lap tetejére