Főoldal / Levesek / Káposztás bableves

Káposztás bableves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Káposztás bableves

Káposztás bableves

Hozzávalók:

  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 50 dkg szárazbab
  • 50 dkg füstölt csülök
  • 4 fej vöröshagyma
  • kevés só ( ha szükséges)
  • ízlés szerint őrölt bors
  • 4-5 db babérlevél
  • 3 ek. liszt
  • kevés csemege fűszerpaprika
  • kevés étolaj
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A babot egy tálba tesszük, vízzel felöntjük és egy éjszakára ázni hagyjuk.

A savanyú káposztát kimossuk, majd kissé összevagdaljuk. A vöröshagymát felaprítjuk, majd egy lábasban kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk az összekockázott csülköt, majd fűszerpaprikával és őrölt borssal fűszerezzük. Ezután hozzáadjuk a káposztát és a babot, majd felengedjük vízzel. Addig főzzük míg minden puhára nem fő.

Kevés olajat hevítünk, beletesszük a lisztet, majd a fűszerpaprikát adunk hozzá, és a rántással besűrítjük a levest.

Ízlés szerint tejföllel és kenyérrel kínáljuk.

Értékeld a receptet

huszanke (38 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére