Káposztás lángos
Hozzávalók:A párolt káposztához:
A lángos tésztához:
A sütéshez:
|
|
Elkészítés:
Langyos, enyhén cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
A liszthez hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojást, a kefirt és a sót.
A tésztát jól kidolgozzuk, majd nylonnal letakarva hűtőben kelesztjük.
A káposztát lereszeljük, és erősen borsos párolt káposztát készítünk belőle.
Szóval a káposztát kevés olajon, mérsékelt tűzön, lefedve megdinszteljük, sóval-borssal ízesítjük és néha megkeverjük, hogy ne ragadjon le.
A megkelt tészta felét lisztezett nyújtódeszkára borítjuk, ráöntjük a langyos vagy hideg káposztát, majd rásimítjuk a maradék tésztát.
Nyújtófával ujjnyi vastagra nyújtjuk, felkockázzuk (kb. 10 x 10 cm-esekre), és olajos kézzel kis cipókat formázunk belőle.
Ezeket tálcára téve langyos helyen 10-15 percet pihentetjük.
A cipókat 15cm-es lángosokká formázzuk, majd forró olajban mindkét oldalát aranysárgára sütjük.
Ebből a mennyiségből kb 10-15 lángos lesz.