Főoldal / Desszertek / Káposztás tekercs

Káposztás tekercs

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Káposztás tekercs

Káposztás tekercs

Hozzávalók:

  • 1 cs. leveles vajas tészta
  • 1 közepes fej káposzta
  • őrölt bors
  • kevés olaj
  • kevés cukor
  • tojás a kenéshez
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A káposztát lereszelem besózom, és kicsit állni hagyom.
Az olajat egy lábosban felhevítem, majd hozzáadom a kinyomkodott káposztát, borsozom, és adok hozzá egy kevés cukrot.(ízlés szerint)
Állandó kevergetés mellet a káposztát megsütöm, majd hagyom kihűlni.

A kiolvadt vajas tésztát lisztezett deszkán, vékonyra kinyújtom. A kihűlt káposztát elterítem rajta, feltekerem, majd kb. 8 centis darabokra felvágom.

Sütőpapírral bélelt sütőlapra rakom, és a tetejét egy felvert tojással lekenem.
180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra megsütöm.

Káposztás tekercs 4.25/5 (4 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére