Főoldal / Tészta ételek / Káposztás tészta

Káposztás tészta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Káposztás tészta

Káposztás tészta

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 1 teáskanál őrölt bors
  • 1 evőkanál só
  • 50 dkg káposzta
  • 1 dl étolaj
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Lereszeljük a káposztát és a vöröshagymát és mindkettőt besózzuk és összekeverjük. Állni hagyjuk 30 percet.

Ezalatt meggyúrjuk a tésztánkat. Egy nagy tálban a liszthez hozzáöntjük a tojást és 1-2 dl vizet. Kemény tésztát gyúrunk belőle. Amikor összeállt a tészta, kiborítjuk gyúródeszkára és simára gyúrjuk. Állni hagyjuk 20-30 percig.

Egy nagy serpenyőbe az olaj 2/3-án megkaramellizáljuk a cukrot, vigyázva, hogy ne égjen meg. Beletesszük a levétől kinyomkodott káposztát és arany barnára sütjük.

Belisztezett deszkán a tésztát 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk és ismét belisztezzük vékonyan. Ezután a rúdra feltekerve hosszában kettévágjuk, és négy egyforma széles csíkot vágunk. Felkockázzuk és bő, sós, forrásban lévő vízben, melybe beleöntjük a maradék étolajat, kifőzzük.

A megsült káposztát meghintjük az őrölt borssal és összekeverjük a megfőtt tésztával. Pár percig együtt pirítjuk, ízlés szerint megsózzuk.

Aki szereti meghintheti cukorral is.

Mentés

Mentés

Káposztás tészta 3.50/5 (2 értékelés)


Szólj hozzá!

A lap tetejére