Káposztás tészta
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Lereszeljük a káposztát és a vöröshagymát és mindkettőt besózzuk és összekeverjük. Állni hagyjuk 30 percet.
Ezalatt meggyúrjuk a tésztánkat. Egy nagy tálban a liszthez hozzáöntjük a tojást és 1-2 dl vizet. Kemény tésztát gyúrunk belőle. Amikor összeállt a tészta, kiborítjuk gyúródeszkára és simára gyúrjuk. Állni hagyjuk 20-30 percig.
Egy nagy serpenyőbe az olaj 2/3-án megkaramellizáljuk a cukrot, vigyázva, hogy ne égjen meg. Beletesszük a levétől kinyomkodott káposztát és arany barnára sütjük.
Belisztezett deszkán a tésztát 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk és ismét belisztezzük vékonyan. Ezután a rúdra feltekerve hosszában kettévágjuk, és négy egyforma széles csíkot vágunk. Felkockázzuk és bő, sós, forrásban lévő vízben, melybe beleöntjük a maradék étolajat, kifőzzük.
A megsült káposztát meghintjük az őrölt borssal és összekeverjük a megfőtt tésztával. Pár percig együtt pirítjuk, ízlés szerint megsózzuk.
Aki szereti meghintheti cukorral is.