Káposztás túrós vargabéles másként
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A cérnametéltet enyhén sós, vízben kifőzzük.
A szalonnát, és a paprikás szalámit apróra vágjuk, 2 db virslit vékony karikára szeljük, a savanyú káposztát felmetéljük.
Egy serpenyőben felolvasztunk 3 ek zsírt, majd félrehúzzuk a gázról, és hozzáadjuk a felaprított hozzávalókat. Fűszerezzük, majd alacsony lángon 10percet dinszteljük.Hagyjuk langyosra hűlni, majd összeforgatjuk a szintén langyos cérnametélttel.
A tejfölt elkeverjük a joghurttal.
Egy tepsibe (23-36cm) belesimítjuk a fele tésztás masszát, majd eloszlatjuk rajta a túró, és a joghurtos tejföl felét. Betakarjuk a maradék tésztával, és a tetejére szórjuk a megmaradt túrót és joghurtos tejföllel bevonjuk. Megszórjuk pirospaprikával, és meglocsoljuk egy evőkanál olajjal.
200 fokra előmelegített sütőben, kb 80 perc alatt szép pirosra sütjük..
Kockákra szeletelve tálaljuk.
Tipp / megjegyzés:
Egytálételként is fogyasztható tejföllel, vagy húsok mellé köretnek tudom ajánlani.