Főoldal / Egytálételek / Káposztás vargabéles

Káposztás vargabéles

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Káposztás vargabéles

Káposztás vargabéles

Hozzávalók:

  • 1 csomag réteslap
  • 4 dl tejföl
  • 1 tojás
  • 1 tk. oregano
  • 2 mk. őrölt bors
  • só ízlés szerint
  • 0,5 mk. őrölt gyömbér-por
  • 50 dkg cérnametélt
  • 1,5-2 dl étolaj
  • 2,5 kg káposzta
  • 1 evőkanál zsír
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 10 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A káposztát külső leveleitől megszabadítjuk.Majd felébe vágjuk, és almareszelőn lereszeljük, kissé meg sózzuk.

Egy 4 literes lábosba, kevés olajat öntünk, és beletesszük a káposztát szép aranybarnára megpirítjuk.
Ha elkészült, félre tesszük és langyosra hűtjük.

A cérna metéltet a megszokott módon kifőzzük, leszűrjük, és langyosra hűtjük.

Amikor kihűlt, a fűszereket a káposztához keverjük és utána a kihűlt cérna metélttel jól össze dolgozzuk, majd 1 dl tejfölt bele keverünk, sózni ízlés szerint sózzuk.
A megmaradt tejfölt 1 tojással jól elkeverjük, és félre tesszük.

Egy 39×36 cm-es tepsit az 1 evőkanál zsírral megkenjük, és beleterítünk három réteslapot, és megkenjük tejföllel.
Ezután egyenletesen elsimítjuk rajta a káposztás-tésztás masszánkat, és  a tetejét három evőkanál tejföllel meg locsoljuk.

A massza tetejét a maradék három réteslappal befedjük, és a maradék tejfölt rácsurgatjuk.

Előmelegített sütőben 200 fokon 50 perc alatt készre sütjük.

Ha megsült, teljesen hűlni hagyjuk, kockára vágva tálaljuk.

Nagyon finom és kiadós, egy leves mellé második fogásként is tálalhatjuk.

Tipp / megjegyzés:
Jó tippként tudom ajánlani, hogy a káposztát süssük meg előre és máris sokkal hamarabb elkészíthető.

A káposztás vargabéles, az édes vargabéles sós változata.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére