Káposztás vitaminsaláta
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Az apróra vágott lilahagymát és a szintén apróra vágott lilakáposztát kevés olívaolajon állandó kevergetés mellett együtt pároljuk.
Semmilyen fűszer nem kell hozzá, só sem! Párolás közben hozzáadjuk az apró kockákra vágott almát, mielőtt készre párolnánk, a 2 egész citrom húsát is hozzáadjuk apróra vágva, a levével együtt. 3-4 perc múlva levesszük a tűzről. Párolás közben folyamatosan kevergessük.
Kihűtve hűtőben tárolhatjuk, és hidegen is fogyasztható bármely napszakban.
Fogyókúra esetén főleg reggel és este, mert a rosttartalmánál fogva telítettségérzetet kelt és nem szükséges más ételt fogyasztani, ugyanakkor minden, a szervezet számára hasznos ásványi anyag és vitamin megtalálható benne.