Főoldal / Vegetáriánus / Kapros, fokhagymás házi sajt

Kapros, fokhagymás házi sajt

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kapros, fokhagymás házi sajt

Kapros, fokhagymás házi sajt

Hozzávalók:

  • 1 liter házi tej
  • fél kg túró
  • 7 dkg vaj
  • 1 kk só
  • 1 kk szódabikarbóna

Ízesítéshez:

  • 1/2 csokor kapor
  • 2 gerezd fokhagyma
Elkészítési idő: 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tejet és a túrót forrásig hevítjük, majd leszűrjük. Hozzáadjuk a vajat, a sót és szódabikarbónát. A kaprot felaprítjuk, a fokhagymát összezúzzuk, és a lábosba tesszük. Lassú tűzön, folyamatosan kevergetve 7-10 perc alatt sűrű krém lesz belőle.

Tálkába tesszük, és másnapig hűvös helyen tároljuk. Másnapra összeáll, lehet szeletelni, reszelni, jó étvágyat!

Tipp / megjegyzés:
Hát már meg is kóstoltuk Apával, fergetegesen jó íze van, legalább is nekünk nagyon ízlik, 46 dkg sajt lett belőle.

Értékeld a receptet

Joó Ibolya (71 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére