Kapros kefires burgonyafőzelék
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, majd feltesszük főni annyi vízben amennyi ellepi. Hozzáadjuk a sót, egészben a hagymát és a babérlevelet.
A kefirt 1-2 ek főzővízzel fellazítjuk, hozzáadunk 2-3 ek lisztet és csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk az apróra vágott kaprot, és behabarjuk vele a megfőtt burgonyát. Ha a főzelék kellően besűrűsödött, tálalhatunk.
Feltétnek nálunk most apróra vágott füstölt sonka került rá. (kínálhatunk hozzá tükörtojást, és akkor hús mentes, vegetáriánus étrendbe is beilleszthető ételt kapunk)
Jó étvágyat kívánok!
Tipp / megjegyzés:
Feltét bármi lehet ami a család kedvence. Nyáron friss kaporral, télen szárítottal, vagy a mélyhűtőbe eltett aprított kaporral ízesíthető.