Főoldal / Főzelékek / Kapros kefires burgonyafőzelék

Kapros kefires burgonyafőzelék

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kapros kefires burgonyafőzelék

Kapros kefires burgonyafőzelék

Hozzávalók:

  • 70 dkg burgonya
  • 1 db nagy kefir
  • 3 ek liszt
  • 1 db vöröshagyma
  • ízlés szerint só-kapor-babérlevél
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, majd feltesszük főni annyi vízben amennyi ellepi. Hozzáadjuk a sót, egészben a hagymát és a babérlevelet.

A kefirt 1-2 ek főzővízzel fellazítjuk, hozzáadunk 2-3 ek lisztet és csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk az apróra vágott kaprot, és behabarjuk vele a megfőtt burgonyát. Ha a főzelék kellően besűrűsödött, tálalhatunk.

Feltétnek nálunk most apróra vágott füstölt sonka került rá. (kínálhatunk hozzá tükörtojást, és akkor hús mentes, vegetáriánus étrendbe is beilleszthető ételt kapunk)

Jó étvágyat kívánok!

Tipp / megjegyzés:
Feltét bármi lehet ami a család kedvence. Nyáron friss kaporral, télen szárítottal, vagy a mélyhűtőbe eltett aprított kaporral ízesíthető.

Kapros kefires burgonyafőzelék 5.00/5 (1 értékelés)

A konyha világa (83 Recept)

Napi szinten sütök főzök, szeretek új recepteket kipróbálni, ami elnyeri a család tetszését azt sűrűn készítem. Szeretem a szép, minőségi, praktikus konyhafelszerelési eszközöket. Receptjeim gasztroblog formában is olvashatók, neve: A konyha világa


Szólj hozzá!

A lap tetejére