Kapros túrós szalonnás nokedli – paleo
Hozzávalók:
A tálaláshoz:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat a totut és a vizet teljesen simára turmixoljuk majd egy tálba öntjük. A száraz hozzávalókat vegyítsd el és keverd bele. Ha szükséges kanalanként adhatunk még hozzá szezámmaglisztet. A masszának kicsit sűrűbbnek kell lennie, mint a hagyományos lisztes nokedlinek. Lobogó enyhén sós vízbe szaggatjuk, majd amikor feljönnek a víz tetejére még pár percig főzzük. Leszűrjük és félretesszük. (Ha nem vagy biztos a nokedlitészta állagában, akkor csinálhatsz előfőzést egy nagyon kicsi adagból.)
A szalonnát apró darabokra vágjuk és serpenyőben ropogósra sütjük. (ha túl sok zsír sülne ki belőle, akkor öntsünk le belőle)
Adjuk hozzá a nokedlit, szórjuk meg az apróra vágott kaporral és forgassuk össze.
Friss salátával vagy savanyúsággal kínáljuk. Jó étvágyat!