Főoldal / Paleo / Kapros túrós szalonnás nokedli – paleo

Kapros túrós szalonnás nokedli – paleo

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kapros túrós szalonnás nokedli – paleo

Kapros túrós szalonnás nokedli - paleo

Hozzávalók:

  • 3 közepes tojás
  • 25 dkg totu (paleo túró)
  • 1 dl víz
  • kb. 1 tk. só
  • 20 dkg nyílgyökérpor
  • 8 dkg tápióka keményítő
  • 1 nagy ek. tojásfehérjepor
  • kb. 5 dkg szezámmagliszt

A tálaláshoz:

  • 15-20 dkg szalonna
  • 1 kis csokor friss kapor apróra vágva
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A tojásokat a totut és a vizet teljesen simára turmixoljuk majd egy tálba öntjük. A száraz hozzávalókat vegyítsd el és keverd bele. Ha szükséges kanalanként adhatunk még hozzá szezámmaglisztet. A masszának kicsit sűrűbbnek kell lennie, mint a hagyományos lisztes nokedlinek. Lobogó enyhén sós vízbe szaggatjuk, majd amikor feljönnek a víz tetejére még pár percig főzzük. Leszűrjük és félretesszük. (Ha nem vagy biztos a nokedlitészta állagában, akkor csinálhatsz előfőzést egy nagyon kicsi adagból.)

A szalonnát apró darabokra vágjuk és serpenyőben ropogósra sütjük. (ha túl sok zsír sülne ki belőle, akkor öntsünk le belőle)

Adjuk hozzá a nokedlit, szórjuk meg az apróra vágott kaporral és forgassuk össze.

Friss salátával vagy savanyúsággal kínáljuk. Jó étvágyat!

Mentés

Kapros túrós szalonnás nokedli – paleo 5.00/5 (2 értékelés)

Szólj hozzá!

A lap tetejére