Karácsonyi diós linzer
Hozzávalók:
A tetejére:
A töltelék:
|
|
Elkészítés:
A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd a többi hozzávalót hozzáadva összeállítjuk a tésztát. A tésztacipót, folpackba csomagoljuk és 1-2 órára hidegre tesszük.
A hűtőből kivéve, enyhén lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra kinyújtjuk, majd tetszés szerinti linzer szaggatóval kiszaggatjuk. (Ugyanannyi teli és lyukas formát készítünk)
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. A lyukas linzerek tetejét felvert tojással megkenjük, majd megszórjuk a cukorral elkevert darált dióval.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük.
Mikor kihűltek a linzerek, ízlés szerinti lekvárral összeragasztjuk a teli, és a lyukas formákat.
A karácsonyi diós linzer pléhdobozban napokig eláll.