Karácsonyi kakaós-mézes keksz
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A mézet a vajjal (vagy margarinnal) mikróban (vagy tűzhelyen) megolvasztjuk, de nem forraljuk fel, csak annyira melegítjük fel, hogy a margarin feloldódjon benne.
Belekeverjük a porcukrot, majd amikor langyosra hűlt, a villával enyhén felvert tojást is.
Hozzáadjuk a kakaóporral és a szódabikarbónával elvegyített lisztet, és a mézeskalács fűszert, majd összedolgozzuk.
A még kicsit képlékeny tésztát folpackba csomagoljuk, és 1-2 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
A lehűlt és már nem ragadós tésztát lisztezett deszkán 3mm vastagra nyújtjuk, majd tetszés szerinti kekszpecséttel, kiszúrókkal kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, majd előmelegített sütőben 180 fokon kb. 8 perc alatt készre sütjük.
Finom, roppanós, karácsonyi kakaós-mézes keksz.