Karácsonyi kókusztöltelékes csokis golyók
Hozzávalók:A kakaós rész tésztájához:
A csoki öntethez:
A kókuszos töltelékhez:
A hempergetéshez:
|
|
Elkészítés:
A tojások sárgáját a cukorral és a vajjal habosra keverjük. (használhatunk vaj helyett margarint) A langyos mézet a habos masszához keverünk, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Végül hozzákeverjük a tejet, és beleforgatjuk a tojásfehérjékből vert kemény habot. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A mázhoz a margarint, a cukorral, a kakaóval és a tejjel kb. 8 percig főzzük folytonos kevergetés mellett. Majd 3 evőkanál rumot keverünk hozzá, és lehúzzuk a tűzről.
Elkészítjük a kókuszos tölteléket. A puha vajat kikeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és a kókuszreszelékkel. Hűtőbe tesszük, hogy kicsit megdermedjen és könnyebben tudjuk formázni. Ha kellőképpen lehűlt diónyi méretű golyókat formázunk belőle és tálcára sorakoztatva a hűtőbe tesszük.
A megsült és kihűlt tésztát egy tálba morzsoljuk és a csoki öntetet apránként hozzáadva villa segítségével csokis, sűrű masszává összedolgozzuk. (ha túl folyós lenne, és nem maradt már tésztánk, adjunk hozzá kevés darált kekszet és kókuszreszeléket) Ha kézzel jól formázható állagú a csokis masszánk, vegyük ki a fehér kókuszos golyókat a hűtőből és óvatosan burkoljuk be a csokis masszával és hengergessük golyóvá.
A kész golyókat forgassuk kókuszreszelékbe és tálcára sorakoztatva tegyük be a hűtőbe fogyasztásig, de minimum 1-2 órára.
Mutatós csokis-kókuszos golyók, amik akár maradék piskótából is elkészíthetők.