Karácsonyi Tiramisu
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A vizet felforraljuk, majd a kávéport feloldjuk benne, és hagyjuk kihűlni.
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájához hozzáadjuk a cukrokat és habosra keverjük. Ezután hozzá adagoljuk a hideg krémsajtot, és jól összekeverjük. A tojás fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a krémsajtos masszához forgatjuk.
A hideg kávéhoz adjuk a rumot, majd a babapiskótákat egy-egy pillanatra megforgatjuk benne – figyelve arra, hogy a piskóta ne ázzon át –és szépen sorban egy üvegtál aljába sorakoztatjuk. Ezután egy sor krémet kenünk rá, majd ismét egy sor piskóta következik.
Tetejét krémmel zárjuk, amit kakaóporral, vagy kávéporral meghintünk. Egy éjszakára hűtőbe tesszük amíg a piskóta megpuhul, majd szeletelve tálaljuk.