Főoldal / Sertés ételek / Karajszeletek kolbásszal sajttal paprikával töltve

Karajszeletek kolbásszal sajttal paprikával töltve

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Karajszeletek kolbásszal sajttal paprikával töltve

Karajszeletek kolbásszal sajttal paprikával töltve

Hozzávalók:

  • 4 szelet karaj csont nélkül
  • 4 szelet trappista sajt
  • 2 db hegyes erős paprika
  • 1 szál házi füstölt kolbász

A panírozáshoz:

  • 20 dkg finom liszt
  • 3 db tojás
  • 25 dkg zsemlemorzsa

A sütéshez:

  • 5 dl étolaj
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk.
A kolbászt a paprikákkal együtt szeletekre vágjuk.

A kiterített hússzeletek egyik oldalára, teszünk 1-1 sajtszeletet, két-három szelet kolbászt és paprikát, majd ráhajtjuk a hús másik felét.
A betöltött karajszeleteket, a szokásos módon bepanírozzuk. (liszt-tojás- zsemlemorzsa) Ha szétnyílik a töltött hús, hústűvel tűzzük össze panírozás előtt.

Bő olajban, közepes lángon süssük meg a bepanírozott töltött karajszeleket. (magas lángon sütve kívül megsül, belül nem sül át rendesen, erre figyeljünk, hogy csak közepes lángon süssük)

A töltött karajszelet mellé én petrezselymes krumplit készítettem. De bármilyen tetszés szerinti körettel tálalható.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Tipp / megjegyzés:
A karaj az egyik legkelendőbb hús Magyarországon, de a sütésénél nagyon oda kell figyelni, hogy ne süssük túl, mert akkor kiszárad.
Sok minden készíthető belőle: frissensültek, töltött húsok, de szokták rántani, grillezni, és egyben sütni is.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére