Karalábéfőzelék húsgombóccal
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A karalábét megpucolni, majd nagy lyukú reszelőn lereszelni. A vöröshagymát apróra felvágni, a petrezselyemzöldet felaprítani.
Egy edénybe olajat hevíteni, majd elkezdeni párolni a hagymát. Amikor már kezd üveges lenni, hozzáadni a lereszelt karalábét, majd megszórni az apróra vágott petrezselyemzölddel és jól összekeverni. Felönteni egy kevés vízzel, Megszórni pici ételízesítővel, sózni borsozni és puhára párolni.
A darált húst ízlés szerint fűszerezni és jól összekeverni. Hozzáadni az ízlés szerinti mennyiségű rizst és az egész tojásokat, majd jól összegyúrni. Ezután egyforma méretű gombócokat formálni belőle, majd egy edénybe helyezni és felönteni annyi vízzel hogy jól ellepje.
Puhára főzni a gombócokat, majd kiszedni a főzőléből és félretenni.
A visszamaradt lébe beleönteni a megpárolt karalábét és lassú tűzön tovább főzni, még a rántás elkészül.
Egy serpenyőbe olajat hevíteni, majd beleszórni a lisztet és zsemle színűre pirítani. Ekkor levenni a tűzről és megszórni pirospaprikával. Hűlni hagyni, majd amikor már csak langyos, hozzáadni a tejfölt és simára keverni.
Ezután beleönteni a karalábés lébe és kézi habverővel simára keverni. Állandó keverés mellett pár percig még főzni, hogy kellően besűrűsödjön.
Végül visszahelyezni a húsgombócokat és még pár percig szép lassan együtt főzni.