Karamell kocka Eta módra
Hozzávalók:(30×40 centis tepsihez) A laphoz:
A krémhez:
Továbbá:
|
|
Elkészítés:
A tojások fehérjét a sóval kihabosítjuk. Majd apránként hozzáadjuk a kristálycukrot, és kézi mixerrel jó kemény habbá verjük.
A kemény habhoz hozzáadjuk a tojások sárgáját, az olajat majd a meleg vizet és nagy fordulaton az egészet jól kihabosítjuk.
Lisztet, és a sütőport beleszitáljuk és már csak kézi habverővel jól elkeverjük. Sütőpapírral bélelt 30x40cm-es tepsibe öntjük, szépen eligazítjuk majd előmelegített sütőbe tesszük és megsütjük. (180 fokon kb. 20 perc)
Pudingokat tejjel péppé főzzük és hagyjuk kihűlni. Közben néha keverjük át, hogy ne bőrözzön be.
A szobahőmérsékletű teavajat, vagy jó minőségű margarint kihabosítjuk a porcukorral. Majd apránként hozzáadjuk a kihűlt pépet.
Összeállítjuk a süteményt.
Alulra kerül az egyik lap amire rákenjük a karamellkrém felét. A piskótákat kávéba mártjuk és kirakjuk vele a krém tetejét.
A kávés piskótákra jön a krém másik fele és véül befedjük a felső lappal. A lap tetejét megkenjük kevés krémmel és ízlés szerint díszítjük, kakaóporral, vagy reszelt csokoládéval.
Kockákra vágva kínáljuk.