Karamell szelet II
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját kihabosítjuk a cukorral. Hozzáadjuk a tejben feloldott kávét, majd apránként belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet. Végül beleforgatjuk a keményre vert fehérjehabot. A tésztát közepes méretű tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
A pudingporból félreteszünk 2 teáskanálnyit. A krémhez a többi pudingot a tejben megfőzzük, majd kihűtjük.
A margarint a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt pudingot, és a kihűlt tészta tetejére simítjuk. A tejszínt felverjük, és a karamellás krémre kenjük.
A félretett 2 teáskanálnyi karamellpudingot 3 kanál cukorral, 2 kanál étolajjal és kb 1-1,5 dl vízzel felfőzzük. Ha kihűlt, a tejszínre csurgatjuk, és egy villa segítségével belecirógatjuk a habba, hogy szép márványmintás legyen.
A hűtőbe tesszük dermedni, majd kockákra vágva kínáljuk.