Karamellás sportcsokis kocka
Hozzávalók:
Puding krémhez:
Habhoz:
|
|
Elkészítés:
Tepsit kirakjuk 1,5 dl rumaromás tejben áztatott háztartási keksszel, majd a pudingot elkeverjük cukorral, és tejjel, aztán kikeverjük simára. Majd sűrűre főzzük, és még forrón a kekszre egyenletesen el simítjuk. Be fedjük rumaromába mártott háztartási keksszel, és félre tesszük.
Közben kemény habbá verjük a habtejszínt.
Gőz fölött felolvasztjuk a sport csokikat, és a 2/3-át a felvert kemény tejszínhabhoz keverjük.
Majd a kihűlt karamellás kekszre egyenletesen rá simítjuk. Erre a maradék felolvasztott csokoládét, kanál segítségével rá csurgatjuk, és vizes kanállal szét simítjuk.
Végül egy éjszakára hűtőbe tesszük s másnap kockára vágva szeleteljük,és tálaljuk.
Tipp / megjegyzés:
Nagyon jó, egy éjszakára hűtőben kell tartani, és utána kockára szeletelni. Tartsuk hideg helyen.