Karamellás tejfölös keksztorta
Hozzávalók:Tortához:
Díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A háztartási kekszet a rumos tejben beáztatjuk.
A tejfölt kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a lap zselatint, amit előzőleg a rajta levő utasítások szerint elkészítettünk, hűtőben dermesztjük.
Egy téglalap alakú tortaformát kibélelünk sütőpapírral.
A megdermedt tejfölt kivesszük a hűtőből, a cukrot karamellizáljuk, felöntjük 1 dl forró vízzel, hozzáadjuk a tejfölhöz, és visszarakjuk a hűtőbe.
A tortaforma aljára lerakunk egy sor kekszet, egy sor krémet, míg el nem fogy.
Másnapig hűtőben tartjuk, amikor kivesszük, lehúzzuk róla a papírt, reszelt csokoládéval és tejszínhabbal díszítjük.