Karfiolleves csipetkével
Hozzávalók:
A rántáshoz:
A csipetkéhez:
|
|
Elkészítés:
A karfiolt rózsákra szedem, megmosom, és vízben felteszem főni. Beleteszem a karikára vágott répát, adok hozzá 2 db húsleves kockát, és egy marék apróra vágott petrezselymet, borssal ízesítem.
Közben elkészítem a csipetke tésztáját, összekeverem a lisztet a tojással, adok hozzá egy kevés tejet, sót, és jól kikeverem, majd kicsipkedem, és félreteszem száradni.
Kevés vajon megpirítom az apróra vágott fokhagymát, adok hozzá lisztet, világos barna rántást készítek, megszórom csípős piros paprikával..
Amikor a karfiol már majdnem kész, berántom, beleteszem a csipetkéket, adok hozzá egy kevés tejet, majd felforralom.
Tálaláskor a levesre teszek 2-3 kanál tejfölt, megszórom egy kevés piros paprikával, borssal, és díszítem fodros petrezselyem zölddel és chili paprikával.