Karfiolos brokkolis csirke csőben sütve
Hozzávalók:
A sajtos besamelmártáshoz:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A brokkolit és a karfiolt nagyobb rózsákra szedjük, és sós vízben előfőzzük.
A csirkemell szeleteket sózzuk, borsozzuk, és enyhén olajozott serpenyőben fehéredésig sütjük.
A serpenyőből kivéve, egy hőálló tál aljára helyezzük őket egymás mellé.
A karfiolt és a brokkolit leszűrjük, és a csirkemellre halmozzuk.
Elkészítjük a besamelmártást:
Egy edényben tűzön vajat olvasztunk, hozzáadunk 2-3 evőkanál lisztet elkeverjük, majd felöntjük tejjel, csomómentesre keverjük, majd a reszelt sajttal, sűrű krémmé főzzük.
Sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint szerecsendiót adunk hozzá.
Eloszlatjuk a brokkoli és karfiol rózsák tetején, megszórjuk reszelt sajttal, és alufóliával lefedve 180fokon 30 percig sütjük.
Majd levesszük a fóliát, és hagyjuk, hogy a teteje a sütőben megpiruljon.