Főoldal / Tészta ételek / Karfiolos sajtmártásos spagetti

Karfiolos sajtmártásos spagetti

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Karfiolos sajtmártásos spagetti

Karfiolos sajtmártásos spagetti

Hozzávalók:

  • 1 kisebb karfiol
  • 15 dkg spagetti tészta (v. makaróni)
  • 3 dkg vaj
  • 1 ek liszt (púpozott)
  • 2-2,5 dl tej
  • 15 dkg sajt (pl. edami,cheddar…)
  • őrölt bors
  • szerecsendió
  • 1 tk őrölt mustármag
  • 1 tk ételízesítő
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A karfiolt szedjük rózsáira, majd enyhén sós, bő vízben főzzük a spagettivel együtt puhára.(mire a tészta megfől, annyi idő a karfiolnak is elég, hogy ne főljön szét, és még roppanós maradjon)
Ezután szűrjük le, és alaposan csepegtessük le.

Egy serpenyőbe hevítsük fel a vajat, majd adjuk hozzá a lisztet, és az őrölt mustármagot, (én mozsárban törtem össze a mustármagot) majd pár perc alatt pirítsuk meg.
Ezután állandó keverés mellett öntsük hozzá a tejet, majd kézi habverővel keverjük simára. Közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg szerecsendióval és ételízesítővel. Végül adjunk hozzá 10 dkg reszelt sajtot, majd kevergetve főzzük pár percig.

Az elkészült sajtmártáshoz óvatosan keverjük hozzá a tésztát és a karfiolt, majd öntsük bele egy vajjal kikent jénaitálba, vagy egy kisebb tepsibe.
Ezután a maradék sajtot reszeljük rá a tetejére.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra.

Tipp / megjegyzés:
A sütőből kivéve hagyjuk kicsit hűlni, majd tálaljuk.

Karfiolos sajtmártásos spagetti 5.00/5 (1 értékelés)

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére