Karfiolpörkölt
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedni, és egy edénybe enyhén sós vízben kb. 10 percig előfőzni. Majd leszűrni és félre tenni.
A vöröshagymát apró kockákra felvágni, a paradicsomot és a paprikát feldarabolni.
Egy edénybe olajat és vajat tenni, majd amikor már eléggé felmelegedett elkezdeni benne párolni a hagymát. Közben hozzáadni a paprikát, majd a paradicsomot is. Ha már kellően megpárolódott megszórni egy pici pirospaprikával, jól összekeverni és felönteni vízzel.
Ízlés szerint fűszerezni, jól kiforralni majd belekeverni a tejfölt. 10-15 percig lassú tűzön főzni.
Végül hozzátenni az előfőzött karfiolt, óvatosan összeforgatni, majd lassú tűzön kb. 30 percig főzni. Közben többször megrázogatni, de keverni nem szabad, mert különben szétesik a karfiol.
Tipp / megjegyzés:
Tálaláskor kínálhatunk mellé akár tésztát, galuskát, vagy éppen rizst.