Főoldal / Vegetáriánus / Karfiolpörkölt

Karfiolpörkölt

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Karfiolpörkölt

Karfiolpörkölt

Hozzávalók:

  • 1 kisebb karfiol
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 pohár tejföl
  • őrölt bors
  • pirospaprika
  • szerecsendió
  • majoranna
  • bazsalikom
  • olívaolaj
  • vaj
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A karfiolt rózsáira szedni, és egy edénybe enyhén sós vízben kb. 10 percig előfőzni. Majd leszűrni és félre tenni.

A vöröshagymát apró kockákra felvágni, a paradicsomot és a paprikát feldarabolni.

Egy edénybe olajat és vajat tenni, majd amikor már eléggé felmelegedett elkezdeni benne párolni a hagymát. Közben hozzáadni a paprikát, majd a paradicsomot is. Ha már kellően megpárolódott megszórni egy pici pirospaprikával, jól összekeverni és felönteni vízzel.

Ízlés szerint fűszerezni, jól kiforralni majd belekeverni a tejfölt. 10-15 percig lassú tűzön főzni.
Végül hozzátenni az előfőzött karfiolt, óvatosan összeforgatni, majd lassú tűzön kb. 30 percig főzni. Közben többször megrázogatni, de keverni nem szabad, mert különben szétesik a karfiol.

Tipp / megjegyzés:
Tálaláskor kínálhatunk mellé akár tésztát, galuskát, vagy éppen rizst.

Értékeld a receptet

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére