Főoldal / Szárnyas Ételek / Karibi csirke salátával

Karibi csirke salátával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Karibi csirke salátával

Karibi csirke saláta 1

Hozzávalók:

  • 3 közepes csirkemell
  • 5 dkg csésze kókuszreszelék
  • zúzott kukoricapehely morzsa
  • 2 tojás
  • kevés liszt a panírozáshoz
  • csipet só
  • olívaolaj
  • 6 csésze bébi spenót
  • 1 bögre reszelt sárgarépa
  • 2 narancs (hámozott)
  • marék fenyőmag (elhagyható)

A salátaöntethez:

  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 3 evőkanál méz
  • 3 evőkanál balzsamecet
  • 5 teáskanál dijoni mustár
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: igen
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 3 főre Glutén mentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktóz mentes: igen

Elkészítés:

A csirkemelleket vágjuk szeletekre,és enyhén sózzuk meg.

Egy tálban keverjük össze a kókuszreszeléket a zúzott kukoricapehellyel.

A csirkemelleket panírozzuk be az alábbiak szerint: mártsuk lisztbe, majd a felvert tojásba, utána a kukoricapelyhes kókuszos keverékbe.

Forró olajban süssük meg. (mintha sima rántott húst készítenénk)

Süthetjük sütőpapírral bélelt tepsiben, sütőben is. Ilyenkor csak egy kevés olajjal permetezzük meg a hús szeleteket. 30percig sütjük az egyik oldalán majd a másikon kb. 15percig

Készítsük el a salátát:

Egy nagy tálba helyezzük a spenótot, a  reszelt sárgarépát és a narancs gerezdeket.  A mézet mikrohullámú sütőben kicsit melegítsük meg,majd keverjük össze a salátaöntet többi hozzávalójával.

Ezzel az öntettel locsoljuk meg a salátát.

Tálaljuk a kész hús szeleteket a salátával. Megszórhatjuk kevés fenyőmaggal is.

Karibi csirke salátával 5.00/5 (2 értékelés)

Zsike54 (103 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére