Kaszinótojás
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat vízben keményre főzzük. (forrástól számítva 10 perc alatt)
Megpucoljuk, és félbevágjuk őket.
A sárgájukat kiszedjük a fehérjéből.
A még langyos tojás sárgákhoz hozzákeverjük a mustárt, a puha vajat, a majonézt, és ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük.
A tojássárgás krémet visszatöltjük a tojásokba, majd lila hagymával, újhagymával díszítjük.
Tipp / megjegyzés:
Ízlés szerinti majonézes salátával (francia saláta, kukorica saláta….) tálaljuk.
A kaszinótojás az egyik legkedveltebb hideg étel szilveszterkor, de ízletes hidegtálak készíthetőek húsvétra vagy baráti összejövetelekre is.
Sűrű tartármártással leöntve is tálalhatjuk.
Ha nincs kedvünk a tűzhely mellett állni,mini szendvicsekkel, hidegtálakkal is készülhetünk egy egy összejövetelre. Arra viszont nem árt vigyázni, hogy fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Eltarthatósága hűtőben kb 2 nap, így fogyasztás előtt maximum 1 nappal célszerű elkészíteni.