Elmentem!Katóka
Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 1 cs. sütőpor
- 2 tojássárgája
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg zsír vagy 20 dkg margarin
Az összeállításhoz:
A töltelékhez:
- egy kisült lap összetörve
- kb 1,5 dl tej
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1/2 dl rum vagy ízlés szerint rumaroma
- 20 dkg cukor
- 3 ek. baracklekvár
- 10 dkg margarin
- 10 dkg darált dió
- 3 ek. kakaópor
A mázhoz:
- 2 db tojásfehérje
- 15 dkg cukor
- csipet só
- 1-2 ek. meggylé
|
Elkészítési idő: |
1óra 15 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
500-1000 FT |
Vegetáriánus: |
igen |
Adagok: |
8 főre |
Gluténmentes: |
nem |
Nehézség: |
Nagyon egyszerű |
Laktózmentes: |
nem |
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd sütőpapírral bélelt nagy méretű gáztepsiben 3 lapot sütünk belőle egymás után.
Egy lapot összetörünk, vaníliás cukorral elkevert tejbe áztatjuk, majd krémesre keverjük a többi hozzávalóval.
A tölteléket rásimítjuk az alsó lapra, majd befedjük a megmaradt lappal.
A máz hozzávalóit vízgőz felett keményre verjük, majd a felső lapra simítjuk. Ízlés szerint cifrázhatjuk a tetejét.
Előmelegített sütőbe tesszük egy kis időre száradni.
Másnap, ha a lapok megpuhultak szeleteljük a süteményt.
Katóka 5.00/5 (3 értékelés)
Vass Lászlóné (277 Recept)Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.