Kávékrémes diós sütemény
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd a cukrot és a tojások sárgáját is beledolgozzuk. A diót, a sütőport és a lisztet összekeverjük és beleforgatjuk a habba. Rumaromával ízesítjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és közép meleg sütőben tűpróbáig sütjük. (160 fokon kb. 25 perc)
Kevés tejjel csomó mentesre keverjük a lisztet. A cukrot, a maradék tejjel, a fél kocka margarinnal és a kávéval feltesszük főni. Mikor a margarin feloldódott benne, hozzáadjuk a tejes lisztes keveréket, és folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük.
A diót egy üres serpenyőben megpirítjuk. Mikor kihűlt a krém, hozzáadjuk a diót. A krémet a kihűlt diós lap tetejére simítjuk.
A torta bevonót vízgőz felett összeolvasztjuk az olajjal és a tejjel, majd a kihűlt sütemény tetejére simítjuk. Tetszés szerint dióval díszíthetjük.