Főoldal / Desszertek / Kávékrémes diós sütemény

Kávékrémes diós sütemény

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kávékrémes diós sütemény

Kávékrémes diós sütemény

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 7 tojás
  • 14 dkg cukor
  • 14 dkg darált dió
  • 3 nagy evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • rumaroma
  • olaj

A krémhez:

  • 7 dl tej
  • fél kocka margarin (12,5 dkg)
  • 4 púpozott evőkanál liszt
  • 15 dkg durvára tört dió
  • 1 dl erős feketekávé
  • 5 evőkanál cukor

A tetejére:

  • 2 tábla torta bevonó
  • olaj
  • 4 evőkanál tej
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd a cukrot és a tojások sárgáját is beledolgozzuk. A diót, a sütőport és a lisztet összekeverjük és beleforgatjuk a habba. Rumaromával ízesítjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és közép meleg sütőben tűpróbáig sütjük. (160 fokon kb. 25 perc)

Kevés tejjel csomó mentesre keverjük a lisztet. A cukrot, a maradék tejjel, a fél kocka margarinnal és a kávéval feltesszük főni. Mikor a margarin feloldódott benne, hozzáadjuk a tejes lisztes keveréket, és folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük.

A diót egy üres serpenyőben megpirítjuk. Mikor kihűlt a krém, hozzáadjuk a diót. A krémet a kihűlt diós lap tetejére simítjuk.

A torta bevonót vízgőz felett összeolvasztjuk az olajjal és a tejjel, majd a kihűlt sütemény tetejére simítjuk. Tetszés szerint dióval díszíthetjük.

 

Kávékrémes diós sütemény 5.00/5 (2 értékelés)


Szólj hozzá!

A lap tetejére