Kecskesajttal, datolyával töltött karaj almaszószon
Hozzávalók:
Az almaszószhoz:
|
|
Elkészítés:
Az almaszószhoz 4 almát pucoljunk meg, vágjuk egyforma kockákra. Egy kis vajban pároljuk meg, szórjuk rá a lisztet, kavarjunk egyet rajta, és öntsük fel a vízzel. Adjuk hozzá a cukrot, a sót, a fahéjat és pár percig rotyogtassuk, de ne főljön el a víz alóla. A végén botmixerrel pürésítsük össze.
A húshoz a karajszeleteken egy éles, hegyes késsel óvatosan vágjunk egy zsebet. A datolyát vágjuk fel apróra, és gyúrjuk össze a kecskesajttal. A töltelékkel töltsük meg a húst, és oszlassuk el jól a belsejében, majd lapogassuk le. A szeleteket sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben hevítsünk olajat, majd hirtelen pirítsuk meg rajta a hús mindkét oldalát. Ezután töltsük fel pici vízzel, amennyi a serpenyő alját ellepi. Tegyünk rá fedőt, és várjuk meg míg a víz elpárolog. Ha elpárolgott vegyük le a fedőt és hagyjuk, hogy a húsok szép aranybarna színt kapjanak. Ne süssük túl, mert akkor a hús kiszárad.
Tálaljuk krumplipürével és bőven almaszósszal. Isteni, ez a sós édes kombináció, a kecskesajt a datolyával…Fenomenális!