Kedvenc sütemény

| Hozzávalók:A tésztához: 
 A krémhez: 
 A habhoz: 
 | 
 | 
Elkészítés:
A 6 tojás sárgáját kikeverjük a 15 dkg kristálycukorral, 1 vaníliás cukorral az ecettel és a borral.
Beleöntjük a sütőport, a lisztet, végül a kakaóport és ezekkel is jól elvegyítjük.
A 6 tojás fehérjéből kemény habot verünk és hozzáadjuk a kakaós masszához. Habverővel óvatosan simára keverjük. Kizsírozott, magas falú tepsibe öntjük, egyenletesen elterítjük. Előmelegített sütőben 180 fokom kb. 10-15 percig sütjük. Kihűtjük.
A krémhez a 6 tojás sárgáját elkeverjük a vaníliás cukorral, a liszttel és végül belekeverjük a tejet is.
Kis láng fölött, folyamatos keverés mellett, puding állagúra főzzük.
A puha margarint kikeverjük a porcukorral,majd a kihűlt pudinghoz keverjük.
A 6 tojás fehérjéből, 15 dkg porcukor lassú hozzáadásával vízgőz felett kemény habot verünk.
Összeállítjuk a süteményt.
A kihűlt tésztára rákenjük a vaníliás krémet, elsimítjuk, majd ráterítjük a tojásfehérje habot, amit tetszés szerint cifrázhatunk. Hűvös helyen pár órát pihentjük.
Kockákra vágva kínáljuk.
 Receptkirály.hu Receptek képekkel
Receptkirály.hu Receptek képekkel
				


 
											 
											