Főoldal / Desszertek / Kedvenc sütemény

Kedvenc sütemény

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kedvenc sütemény

Kedvenc sütemény

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 6 db tojás sárga
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 db vaníliás cukor
  • 1 evőkanál ecet
  • 1 evőkanál fehérbor
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 7 dkg liszt
  • 1 db sütőpor
  • 6 db tojás fehérje

A krémhez:

  • 6 db tojás sárga
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 dl tej
  • 1 db vaníliás cukor

A habhoz:

  • 6 db tojás fehérje
  • 15 dkg porcukor
Elkészítési idő: 2 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A 6 tojás sárgáját kikeverjük a 15 dkg kristálycukorral, 1 vaníliás cukorral az ecettel és a borral.
Beleöntjük a sütőport, a lisztet, végül a kakaóport és ezekkel is jól elvegyítjük.

A 6 tojás fehérjéből kemény habot verünk és hozzáadjuk a kakaós masszához. Habverővel óvatosan simára keverjük. Kizsírozott, magas falú tepsibe öntjük, egyenletesen elterítjük. Előmelegített sütőben 180 fokom kb. 10-15 percig sütjük. Kihűtjük.

A krémhez a 6 tojás sárgáját elkeverjük a vaníliás cukorral, a liszttel és végül belekeverjük a tejet is.
Kis láng fölött, folyamatos keverés mellett, puding állagúra főzzük.

A puha margarint kikeverjük a porcukorral,majd a kihűlt pudinghoz keverjük.

A 6 tojás fehérjéből, 15 dkg porcukor lassú hozzáadásával vízgőz felett kemény habot verünk.

Összeállítjuk a süteményt.
A kihűlt tésztára rákenjük a vaníliás krémet, elsimítjuk, majd ráterítjük a tojásfehérje habot, amit tetszés szerint cifrázhatunk. Hűvös helyen pár órát pihentjük.

Kockákra vágva kínáljuk.

Mentés

Mentés

Kedvenc sütemény 4.00/5 (8 értékelés)


Szólj hozzá!

A lap tetejére