Főoldal / Kelt tészták / Kefires lángos

Kefires lángos

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kefires lángos

Kefires lángos

Hozzávalók:

  • 1 kg liszt
  • 3 tojás
  • 3 kispoharas kefir
  • 5 dkg élesztő
  • 1 csipet cukor
  • 1 dl tej
  • 1 kk. só
  • olaj (a lekenéshez)

A sütéshez:

  • olaj
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az élesztőt a langyos tejben csipet cukorral és egy kiskanál liszttel felfuttatjuk.
A lisztet egy tálba öntjük. A közepébe mélyedést készítünk, ide kerül a tojás, a só, a felfutott élesztő, és a kefir. Összedolgozzuk. Lágy tésztát fogunk kapni de ha túl lágynak érezzük, tegyünk még hozzá 5-10 dkg lisztet szükség szerint. Ez attól függ, hogy mekkorák voltak a tojások, és mennyire sűrű vagy híg a kefir, illetve, hogy milyen minőségű volt a liszt.

Egy nagy tálba tesszük, hogy legyen helye kelni majd. A tetejét lekenjük olajjal, majd a tálat lefedjük folpackkal és betesszük a hűtőbe egy éjszakára.

Másnap olajos kézzel egyforma kis darabokat tépünk ki a tésztából, kigömbölyítjük és egy tálcára sorakoztatjuk. 30 percig hagyjuk szobahőmérsékleten, majd olajos kézzel kilapítjuk és kerekre kihúzkodjuk.

Forró olajban mindkét oldalán arany színűre sütjük.

Ízlés szerint fokhagymás kencével, tejföllel, reszelt sajttal kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:
Az elkészítési idő a pihentetés idejét nem tartalmazza.

Kefires lángos 4.25/5 (16 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére