Keksz nyalókák
Hozzávalók:(9 db “nyalókához”):
|
|
Elkészítés:
Olvasszuk fel a fehércsokit vízgőz felett.
Nagyon óvatosan szúrjuk a kekszek közepébe a nyalóka pálcikákat. (És itt jön a trükk. Azért lenne jó a dupla töltelékes keksz, mert abban ugye több a krém, könnyebben elfér a pálcika. Esetemben nem egy kekszet törtem szét, mire kitapasztaltam a következőt: nagyon óvatosan szétszedtem a kekszet és egy kevés olvasztott fehércsokival tapasztottam össze úgy, hogy a pálcika már benne volt.)
Mártsuk a kekszeket az olvasztott fehér-csokoládéba, majd szúrjuk le őket hungarocell téglába, vagy egy félbevágott fejeskáposztába, vagy bármibe, amiben megállnak. Hagyjuk őket egy kicsit dermedni, majd tegyünk mindegyik közepébe egy szem narancssárga franciadrazsét.
Amikor teljesen megdermedtek a hóember fejek, lehet díszíteni.
Kössünk mindegyik nyakába tetszés szerint egy- egy masnit különböző színű szalagokból, köthetünk apró csengőt is vagy, ami éppen otthon van .
A megolvasztott étcsokiból egy fogpiszkáló segítségével rajzoljuk meg a szemeit és a száját.
Celofánba csomagolva már vihetjük is ajándékba.
Csodálatos és mókás készülődést kívánok!
Tipp / megjegyzés:
Aranyos, sütés nélkül elkészíthető keksz nyalókák. Igazi ünnepre hangoló édesség ez, nem utolsó sorban jó ajándék ötlet a közelgő ünnepekre. Bátran vonjuk be a kicsiket is a készítésbe, persze csak, ha nem nekik készül .
nutsnroll.blogspot.co.uk