Keksztekercs
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk alaposan, majd két részre osztjuk a kakaós masszát.
Elkészítjük a krémet.A porcukrot kihabosítjuk a margarinnal, közben belekeverjük a vaníliás cukrot is.Ketté osztjuk, az egyikbe belekeverünk 10 dkg kókuszreszeléket, a másikat simán hagyjuk.
A kakaós tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, majd megkenjük a kókuszos krémmel, és óvatosan feltekerjük. A másik kakaós lappal is így járunk el, csak azt a sima krémmel töltjük meg és miután feltekertük meghengergetjük a tekercset kókuszreszelékben.
Folpackba csomagoljuk őket, és a hűtőbe tesszük dermedni. Szeletelve kínáljuk.
Finom, gyors, sütés nélküli vendégváró.
Tipp / megjegyzés:
A nyújtásnál tegyünk a tészta alá vízzel megkent sütőpapírt, és a sodrófát is nedvesítjük be így nem ragad rá a tészta.