Főoldal / Kelt tészták / Kenyérlángos

Kenyérlángos

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kenyérlángos

Kenyérlángos

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 4 dkg élesztő
  • 1 kiskanál cukor
  • 1 dl langyos tej
  • 2 kanál olaj
  • 2 kanál langyos

Tetejére:

  • 400ml tejföl
  • 20 dkg bacon
  • 1 hagyma
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 3 kanál liszt
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A langyos, cukros tejben felfuttatom az élesztőt.

A lisztet tálba szitálom a sóval elkeverem hozzáadom a liszthez az élesztőt a vízzel, olajjal együtt.
Nagyon jól kidolgozom.
Majd letakarva kb. 1 órát kelesztem langyos helyen.

Ha szépen megkelt, átgyúrom 4 fele osztom kerekre nyújtom.

A tejfölt összekeverem a liszttel.

A kinyújtott tésztákat megkenem a lisztes tejföllel, megszórom a kockákra vágott szalonnával és a karikára vágott hagymával.(a hagymát előre kis vízben megpárolom)

Megszórom reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben 15perc alatt megsütjük.

Kenyérlángos 3.00/5 (1 értékelés)

Vicuska1 (143 Recept)

Mondhatom, hogy a sütés-főzés a legfőbb hobby-m és a legkedvesebb időtöltésem, az internet felderítése, kertészkedés, kötés, sétálás melett. Szeretek a konyhában „alkotni”, újdonságokat kipróbálni, meg az otthonról hozott, már jól bevált, receptjeimet új oldalról megközelíteni, díszítés, illetve új dolgok hozzáadásával.


Szólj hozzá!

A lap tetejére