Főoldal / Befőzés / Kenyérrel kovászolt uborka

Kenyérrel kovászolt uborka

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kenyérrel kovászolt uborka

Kenyérrel kovászolt uborka

Hozzávalók:

(5 literes üvegbe)

  • 2,6 kg fürtös uborka
  • fél fej fokhagyma
  • 1 nagyobb csokor friss kapor
  • 1 pici csilipaprika
  • 1,5 liter meleg víz
  • a víz minden literéhez 1 ek. só. (1,5 ek. az egész üveghez)
  • 1 szelet kenyér a tetejére
  • Friss kakukkfű, és pici csombor (borsikafű) ízlés szerint
Elkészítési idő: 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Az egyforma méretű uborkákat jól átdörzsölve megmossuk.  Végeit nem vágjuk le, viszont hosszában mindkét végén bevágjuk.

(Az évek alatt kialakult gyakorlat alapján, a 2,6kg. uborka fér bele pontosan az 5 literes üvegbe.)

Hosszában helyezzük el az uborkákat, melyek közé friss kapor, és fokhagyma gerezdek kerülnek. A fokhagyma gerezdeket, felcsíkozzuk, hogy aromája minél könnyebben kioldódjon. Az üvegbe ízlés szerint tehetünk egy kisebb csilipaprikát is. Friss csombort, (borsikafű) kakukkfüvet is tehetünk hozzá

Felöntjük a sós meleg vízzel, majd kenyeret teszünk a tetejére és lefedjük az üveget.

Napon, három nap alatt megérik, és finom, roppanós marad az uborka.

Kígyóuborkából is készíthető, hasonló módon.

Mivel a kenyeret sikerült egy darabban kivenni, a levet nem kellett leszűrni, de ha a kenyér szétmállik, át kell szűrni a levet.

Mentés

Mentés

Mentés

Kenyérrel kovászolt uborka 5.00/5 (1 értékelés)

Gasztropajti (71 Recept)

Gyakorlott hobbiszakács vagyok, blogtulajdonos. Imádok sütni - főzni, állítólag tudok is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére