Főoldal / Desszertek / Képviselőfánk

Képviselőfánk

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Képviselőfánk

Képviselőfánk

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 10 dkg sertés zsír /vagy 15 dkg Rama margarin/
  • 15 dkg finom liszt
  • csipet só
  • 2 dl víz
  • 5 db tojás

A krémhez:

  • 5 db tojás
  • 10 dkg finom liszt
  • 15 dkg kristály cukor
  • 5 dkg vaníliás cukor
  • 6 dl tej

A díszítéshez:

  • tejszínhab
  • vaníliás porcukor
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A zsírt a vízzel és a csipet sóval feltesszük forrni. Folyamatosan kevergetve apránként hozzáadjuk a lisztet.

Addig kevergetjük míg elválik az edény falától. Levesszük a tűzről és még forrón egyesével beledolgozzuk a tojásokat.

A masszát hagyjuk kihűlni. Ha már csak langyos a massza habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsire nyomunk belőle diónyi adagokat 5-6 cm távolságra egymástól.

Előmelegített sütőbe tesszük 200-220 fokon 15 percig sütjük, majd a hőfokot 180-ra visszavéve még 15 percig sütjük.

A sütőt ne nyissuk ki sülés közben, mert a fánk összeesik.

A sütőt lezárjuk, az ajtaját résnyire nyitjuk és hagyjuk a fánkokat száradni 15-20 percet.

Amíg a fánk sül elkészítjük a krémet.

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük.

A sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral kikeverjük. Hozzáöntjük a tejet és lassan adagolva belekeverjük a lisztet.

Gőz fölött sűrűre főzzük.

Levesszük a tűzről és belekeverjük a tojáshabot.

A fánkok felső egyharmad részét levágjuk. A belsejét az ujjunkkal benyomjuk.

Jó esetben csak egy hártya rész van ott.

A kihűlt krémet habzsákba töltjük és a fánkokba nyomjuk.

Tejszínhabot nyomunk rá, visszatesszük a tetejüket és meghintjük vaníliás porcukorral.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Képviselőfánk 5.00/5 (1 értékelés)


Szólj hozzá!

A lap tetejére