Képviselőfánk
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A zsírt a vízzel és a csipet sóval feltesszük forrni. Folyamatosan kevergetve apránként hozzáadjuk a lisztet.
Addig kevergetjük míg elválik az edény falától. Levesszük a tűzről és még forrón egyesével beledolgozzuk a tojásokat.
A masszát hagyjuk kihűlni. Ha már csak langyos a massza habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsire nyomunk belőle diónyi adagokat 5-6 cm távolságra egymástól.
Előmelegített sütőbe tesszük 200-220 fokon 15 percig sütjük, majd a hőfokot 180-ra visszavéve még 15 percig sütjük.
A sütőt ne nyissuk ki sülés közben, mert a fánk összeesik.
A sütőt lezárjuk, az ajtaját résnyire nyitjuk és hagyjuk a fánkokat száradni 15-20 percet.
Amíg a fánk sül elkészítjük a krémet.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük.
A sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral kikeverjük. Hozzáöntjük a tejet és lassan adagolva belekeverjük a lisztet.
Gőz fölött sűrűre főzzük.
Levesszük a tűzről és belekeverjük a tojáshabot.
A fánkok felső egyharmad részét levágjuk. A belsejét az ujjunkkal benyomjuk.
Jó esetben csak egy hártya rész van ott.
A kihűlt krémet habzsákba töltjük és a fánkokba nyomjuk.
Tejszínhabot nyomunk rá, visszatesszük a tetejüket és meghintjük vaníliás porcukorral.
Jó étvágyat kívánok hozzá!