Képviselőfánk Eta konyhájából
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
A habhoz:
|
|
Elkészítés:
A vizet, az olajat és a pici sót feltesszük lábosba forrni, mikor forr beleszórjuk a lisztet. Állandó keverés mellett (hogy csomómentes legyen) kb. 8-10 percig főzzük lassú lángon. Amikor szépen elválik a tészta az edény falától már jó. A tésztát átrakjuk egy nagyobb tálba és hagyjuk kihűlni. HA langyosra hűlt a tészta egyenként beledolgozzuk a tojásokat. (Én a kézi mixerrel a dagasztó villáival csináltam és 8 tojást tettem bele mert elég nagyok voltak a tojások)
A tészta legyen inkább egy picit keményebb, ragacsos lesz egy picit de ilyennek kell lennie.
Előkészítjük a tepsiket. Vékonyan bekenjük a tepsit olajjal és egy 5cm átmérőjű poharat lisztbe mártunk amivel kijelöljük a fánkok helyét és méretét a tepsin.
Vászon díszítő zsákba teszünk egy csillagcsöves díszítővéget és mehet bele a tészta. A tepsire nyomjuk a tésztát, csinálunk egy kört és a tetejére még egyet, szóval dupla kör lesz, aminek a közepébe is nyomunk a tésztából, így szép magasak lesznek a fánkok.
Mehet is be az előmelegített sütőbe. 210 fokon légkeverésen sütjük kb. 20 percig. A sütő ajtaját az első 10 percben tilos kinyitni!!!
Mikor már látjuk hogy szép színe van a fánknak kb. 15-20 perc után levesszük a hőfokot 100 fokra és még kb. 15 percig már csak szárítjuk.
(Én a sütő aljába teszek egy magas falú tepsibe 4-5 ujjnyi vizet mert a gőztől szebben feljönnek a fánkok)
Mikor megsültek a fánkok kivesszük a sütőből és azonnal jó éles késsel (recés késsel szoktam) le vágjuk a „kalapját“.
Ha így készíted pontosan a recept szerint tutira szépen feljönnek. A közepe üres lesz s mivel kiszárítod még ha meg töltöd akkor sem fog a tészta megszáradni még másnapra sem.
Elkészítjük a krémet:
A tejből, vízből, cukorból és a pudingporból pépet főzünk és hagyjuk kihűlni.
40 deka vajat kihabosítunk 20 deka porcukorral és hozzá keverjük a hideg pépet. A krémet habzsákba töltjük és megtöltjük vele a fánkocskák alját.
Majd a tejszínt (meggle, vagy hulala) kemény habbá verünk és szintén csillagcsővel ellátott habzsákból kinyomjuk a tejszínt a vaníliás krém tetejére.Végül ráhelyezzük a fánkok kalapját.
Ebből az adagból 40 darab nagy tenyérnyi képviselő fánkunk lesz.
Jó étvágyat a mennyei finom képviselőfánkokhoz!