Képviselőfánk V
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
|
|
Elkészítés:
A vizet és a vajat összeforraljuk, majd állandó keverés mellet beleöntjük a lisztet. Addig keverjük, míg el nem válik az edény falától. Ekkor egyenként belekeverjük a tojásokat, addig keverjük mindegyikkel míg teljesen elkeveredik a tésztával.
Csillagcsőrös nyomózsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt lemezre diónyi halmokat nyomunk belőle kicsit távolabb egymástól.
180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, (ez idő alatt nem szabad a sütő ajtaját kinyitni, mert nem lesz üreges a tésztánk),majd lezárjuk a lángot és még 10 percig bent hagyjuk a tésztát. A sütő ajtót ne nyissuk ki.
A 4 dl tejet felforraljuk a vaníliás cukorral.
Az 1 dl tejbe simára keverjük, a tojássárgákat, a lisztet, és a porcukrot.Hozzáadjuk a többi tejhez és alacsony lángon, folytonos kevergetés mellett besűrítjük.
A felvert tojásfehérjét beforgatjuk a forró krémbe.
1 doboz tejszínt kemény habbá felverünk.
A kihűlt tészta tetejét levágjuk és a vaníliás krémmel, majd a tejszínhabbal megtöltjük. Rátesszük a tetejét, és fogyasztásig hideg helyen tároljuk.
Tipp / megjegyzés:
Ez az adagból kb. 33 db fánk jön ki. Kiadós, finom.