Kevert csokis álom
Hozzávalók:A tésztához:
A töltelékhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
Mennyei ez a süti! Nagyon könnyű elkészíteni, isteni íze van. Puha, és mintha mézes is lenne, pedig nem!
Az alapja egy egyszerű kevert tészta, szinte még habverő sem kell hozzá.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és béleljünk ki sütőpapírral, vagy vajazzunk-lisztezzünk ki egy 20×30 cm-es tepsit.
A tészta hozzávalóit tegyük egy tálba és keverjük jól ki.
A massza felét simítsuk a tepsibe, és süssük, míg megszilárdul.
Ezalatt olvasszuk fel a töltelékbe használandó csokit, és keverjük el alaposan a lekvárral. A szilárd tésztára kenjük szépen rá, majd ügyesen oszlassuk el rajta a maradék tésztát is. Süssük, míg kis színt kap a tészta, és kellően megszilárdul.
Tetejére vízgőz felett megolvasztott étcsokoládét simítunk, amit tetszés szerint cifrázhatunk is tej vagy fehér csokoládéval.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
(Nem tévedés, tojás nincs a tésztában!)